Indrek Kald • 28. november 2013 kell 13:37

Rae valla eksjuhid said kohtus suured rahakaristused

Tallinna ringkonnakohus tühistas Rae valla eksjuhtide Veigo Gutmanni ja Meelis Kasemaa varasema õigeksmõistmise, mõistes nad süüdi toimungupiirangu teadvas rikkumises, millega kaasnes Gutmannile rahaline karistus 15 213 eurot ja Kasemaale 26 220 eurot.

Gutmanni kaitsja Raivo Laus ja Kasemaa kaitsja Kalev Aavik leidsid, et nende kaitselaused tuleks kogu süüdistuse ulatuses õigeks mõista, kirjutas ERR.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi osalesid toonane Rae vallavolikogu esimees Gutmann ja abivallavanem Kasemaa 2007. aasta jaanuarist detsembrini Tallinna-Tartu maantee ääres asuva maa-ala detailplaneeringu menetlemisel, kuid varjasid samal ajal oma varalisi huve seoses sealsete kinnistutega.

Süüdistuse andmeil soetasid Reformierakonda kuuluvad Gutmann ja Kasemaa koos äripartneritega Lehmja külas kaks kokku 14,1 hektari suurust kinnistut, et teenida pärast detailplaneeringu kehtestamist nende edasimüügist kasu.

Korruptsioonivastase seaduse kohaselt peab ametiisik end huvide konflikti puhul otsuse tegemisest taandama, kuid Gutmann ja Kasemaa seda kõnealuse detailplaneeringu menetlemisel ei teinud.

Hetkel kuum