• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Seadusemuudatus tõi Narva piiripunkti rahulikud päevad

  Narva piiripunktis pole ammu nii rahulikke päevi olnud kui nüüd, pärast aktsiisikauba sissetoomise muudatuste kehtima hakkamist, tunnistas maksu- ja tolliamet.

  1.detsembrist jõustunud aktsiisikauba sissetoomist täpsustanud seadusemuudatuste järel on järjekorrad piiripunktides vähemalt esimestel päevadel lühenenud, teatas maksu- ja tolliamet. Möödunud pühapäevast saab ühes kalendrikuus EL välistest riikidest tuua Eestisse aktsiisivabalt alkoholi ja kütust esimesel saabumisel ning tubakatooteid esimesel ja teisel saabumisel.
  Ameti tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Koidu märkis, et vähemalt esimesed päevad pärast muudatuse jõustumist on olnud tollipunktides väga rahulikud. „Narva maantee piiripunktis pole nii rahulikke päevi väga ammu olnud – kui tavaliselt on päevas piiriületajaid mõlemas suunas kokku 10 000 kuni 11 000, siis näiteks esmaspäeval oli neid vaid 5333 ja eile 5384. Sõiduautode ooteaeg on üle pika aja olnud mitu päeva järjest alla ühe tunni,“ ütles Koidu.
  Koidu lisas, et kuni uute nõuete täitmine on tagatud ja sigaretivedu Jaanilinnast on lõppenud, rakendatakse Narva piiripunktis intensiivsemat kontrolli, mille üheks eesmärgiks on teavitamine uutest reeglitest.
  „Selleks on meil praegu väljas ka tavapärasest rohkem inimesi, eesmärgiks tagada sujuv tollikontroll, tõhusate kontrollidega jätkame kindlasti ka edaspidi. Koostöös politsei- ja piirivalveametiga saame korduvpiiriületajad tuvastada alla minutiga. Piiriületajad on muudatustest teadlikud ja suhtuvad suurendatud kontrolli rahulikult, sest piiriületus on kiire,“ ütles Koidu.
  1. detsembrist jõustusid alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse (ATKEAS) muudatused, mille kohaselt saab aktsiisivabalt ELi välistest riikidest Eestisse tuua alkoholi ja kütust esimesel saabumisel ning tubakatooteid esimesel ja teisel saabumisel kalendrikuus. Ülejäänud Eestisse saabumistel samas kalendrikuus tuleb reisijal temaga kaasas olev aktsiisikaup tollis deklareerida ning tasuda maksud.
  Seadusemuudatus ei puuduta juhuslikku piiriületajat, kelle piiriületuse peamine eesmärk ei ole aktsiisikaupa tuua.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.