Leluärimehest sai Arco Vara suuraktsionär

Raivo Sormunen, Indrek Kald 08. jaanuar 2014, 12:50

 Edukas mänguasjade hulgimüüja ja aktiivne väikeinvestor Sven Karjahärm on ligi veerand miljoni Arco Vara aktsia ostuga tõusnud kinnisvaraarendaja suuruselt seitsmendaks aktsionäriks.

Ärimehele kuuluv OÜ Rimonne Baltic omab börsifirma aktsiaraamatu põhjal 5,26% Arco Varast, turuhinnas 0,36 miljonit eurot.

Karjahärm oli viimases, eelmise aasta mais ilmunud Tallinna börsiinvestorite TOPis 1,4 miljoni eurose portfelliga kuuendal kohal.

Kui toona oli ta panustanud vaid Silvano FG aktsiatele, siis aktsiaraamatu põhjal on Karjahäm eelmise aasta keskpaigas kõik naistepesu tootja aktsiaid maha müünud ning omab hetkel Tallinna börsilt vaid Arco Vara aktsiaid.

Väikeinvestorile kuuluv Rimonne Baltic põhitegevusala on Nasdaqi börsil kaubeldava Matteli mänguasjade hulgimüük Balti turul. Ettevõtte teenis 2012. aastal 3,86 miljoni eurose käibe juures 0,87 miljoni eurose kasumi.

Eelmise aasta teisel poolel on olnud Arco Vara suurimate aktsiamüüjate poolel ettevõtte suurim aktsionär AS Baltplast, mis on seotud ärimees Toomas Tooliga.

20. detsembril müüs Baltplast börsiteate kohaselt maha veel 45 000 Arco Vara aktsiat, mille tulemusena kukkus ta osalus börsifirmas alla 20%. Veel eelmise aasta keskpaigas kuulus Baltplastile börsifirmas maksimaalselt 28% osalus.

Kui möödunud aasta kokkuvõttes oli Arco Vara Tallinna börsi nõrgim väärtpabber (-11,4%), siis Tarmo Silla saneerimistöö ja põhiaktsionäride aktsiaostud on aktsia hinnatrendi pööranud möödunud kevadest tõusule ning hetkel tiirutab väärtpaber 1,40-1,45 eurol ehk viimase 11 kuu kõrgeimal tasemel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. January 2014, 09:53

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing