Argentina devalveerib peeso

Rainer Saad 24. jaanuar 2014, 14:07

Argentina otsustas devalveerida peeso, kuna riigi valuutareservid on langenud seitsme aasta madalaimale tasemele.

Kuigi Argentina president Cristina Fernandez de Kirchner ütles eelmise aasta 6. mail, et ei devalveeri peesot, on viimase kahe päevaga peeso kurss dollari vastu langenud 12,7 protsenti, kuna dollarireservid on vähenenud 31 protsendi võrra 29,4 miljardi dollarini. Valuutareservid on hädavajalikud, sest välisvaluutas arveldab Argentina valitsus välismaa laenuandjatega.

„Neil on raha otsa saamas ning nad on praegu nurka aetud,“ ütles EM Quest Capital LLP juhtiv osanik Phillip Blackwood Bloombergile.

Argentinlastel on keelatud dollarite ostmine ning seetõttu käib dollarite hankimine mustal turul, kus ühe dollari hind on tõusnud rekordkõrge 12,75 peesoni. Ametlik vahetuskurss on dollar/peesol 7,901.

Eelmisel aastal oli Argentina inflatsioon 28 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. January 2014, 14:07
Otsi:

Ava täpsem otsing