Hispaania börs 3% miinuses

Rainer Saad 24. jaanuar 2014, 15:03

Mured Hiina majanduse aeglustumise pärast ning Ladina-Ameerika valuutade nõrgenemine on täna mõjutamas ka Euroopa suuremaid börse, mis kauplevad üle 1 protsendi miinuses. 3 protsendiga on suurima kukkumise teinud Hispaania börs.

Argentina devalveeris peeso, kuna valuutareservid olid langenud 7 aasta madalaimale tasemele. Hispaania börsil IBEX noteeritud firmad on tihedalt seotud Ladina-Ameerikaga ning seetõttu oli ka IBEXi langus teistest Euroopa börsidest suurim. Ka ülejäänud Ladina-Ameerika valuutad said peeso langusest mõjutada. Mehhiko peeso langes dollari ja euro vastu üle 1 protsendi. Tšiili peeso on dollari vastu langenud üle poole protsendi.

Londoni börsil langes arenevatele turgudele investeeriva ettevõtte Aberdeen Asset Managementi aktsia 4,7%.

Eile avaldati Hiina jooksva kuu HSBC tootmisindeks, mis langes võrreldes detsembriga 50,5 punktil 49,6 punktini. Näitarv alla 50 punkti tähendab langust. 

Londoni börs on täna langenud 1% all, Saksamaa börs 1,2%, Prantsusmaa börs 1,4%, Itaalia börs 1,7%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. January 2014, 15:03

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing