Obama tõstab miinimumpalka

Sirje Rank 28. jaanuar 2014, 15:22

USA president Barack Obama plaanib oma tänases aasta olulisimas kõnes olukorrast riigis peatuda pikemalt ebavõrdsuse teemal ning teatada miinimumpalga tõstmisest föderaalvalitsuse lepingulistel töötajatel, kirjutab Wall Street Journal.

Miinimumpalk tõuseb presidendi korraldusega praeguselt 7,25 dollarilt tunnis 10,10 dollarile ja jõustub tulevast aastast, teatas Valge Maja. Selle eeskujuga loodab Obama, et USA kongress kiidab lõpuks heaks ka laiema üleriigilise miinimumpalga tõusu.

USA demokraadid loodavad miinimumpalga tõstmisest teha oma valimisratsu tänavu novembris toimuvatel USA Kongressi vahevalimistel. Paljud vabariiklased on aga miinimumpalga tõstmise vastu, väites, et see annab tagasilöögi madalamapalgalistele endile, kuna nii loodaks vähem selliseid töökohti.

Miinimumpalga tõstmise ideel on ameeriklaste seas tugev toetus - WSJ/NBC detsembris toimunud küsitluse järgi toetas miinimumpalga tõstmist 10,10 dollarile tunnis 63% vastanuist.

Kui võtta arvesse ka sel kuul otsustatud miinimumpalga tõus New Yorgis ja New Jerseys, on USAs juba 20 osariiki, kus madalaim palk on föderaalsest tasemest kõrgem. Mitmetes osariikides käivad debatid miinimummäära tõstmise üle, kirjutas WSJ.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2014, 15:22
Otsi:

Ava täpsem otsing