Rainer Saad • 19. märts 2014 kell 6:59

Päev börsil: Aasia turgudel vaikne

Aasia turgudel täna suuremaid liikumisi polnud ning investorid olid ettevaatlikud enne Föderaalreservi igakuise võlakirjade ostmise programmi otsust.

Föderaalne Avatud Turu Komitee teeb täna teatavaks nii intressimäärade otsuse, kui ka selle, kui palju võlakirju igakuiselt ostetakse. Praegu on intressimäärad nulli lähedal ning stiimulprogrammi suurus 65 miljardit dollarit, millega USA keskpank ostab valitsuse võlakirju ja hüpoteekväärtpabereid.

Erinevalt Euroopa ja USA börside eilsest tõusust oli olukord Aasias märksa vaiksem. 

Jaapani börs tõusis 0,36%, Hongkongi Hang Seng ja Hiina Shanghai börs langesid vastavalt 0,1% ja 0,2%. Korea börs langes 0,13%.

Eile tõusid Vene, Euroopa ja USA aktsiaturud pärast seda, kui Venemaa president Vladimir Putin ütles, et ei taha Ida-Ukrainat okupeerida.

Hiina börsil langesid kinnisvaraarendajate aktsiad. Eile muutus maksejõuetuks Hiina üks suurimaid kinnisvaraarendajaid Zhejiang Xingrun. Kaks nädalat tagasi ei suutnud Hiina päikesepaneelide firma maksta võlakirjade intressimaksed. Vanke ja Poly Real Estate langesid mõlemad üle 1 protsendi, Gemdale langes 2 protsenti.

Hetkel kuum