7. aprill 2014 kell 6:54

Kui palju kukub täna Ligi majandusprognoos?

Täna kell 12 tutvustab rahandusministeerium oma kevadist majandusprognoosi, mis tõenäoliselt langetab tänavust majanduskasvu ootust võrreldes suvisega kõvasti.

Mullu 2. septembril tutvustatud rahandusministeeriumi majandusprognoos nägi selleks aastaks ette 3,6protsendilist majanduskasvu.

Majandusprognoosi kasutavad valitsus ja riigikogu eelarvepoliitiliste otsuste tegemisel ning ettevõtjad oma strateegiliste plaanide koostamisel. Prognoosi seletuskiri annab ülevaate viimastest majandusarengutest ning väljavaadetest neli aastat ette.

Märtsi lõpus tutvustas oma uut majandusprognoosi SEB, kes langetas Eesti selle aasta majanduskasvu prognoosi 2,6 protsendilt 0,5-le. Välistatud ei ole majanduse täielik seisak või isegi langus, ütles SEB majandusanalüütik Ruta Arumäe.

 

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum