Romet Kreek • 25. aprill 2014 kell 10:01

Vene keskpank tõstis ootamatult intressi

Kuna Ukraina olukord ja sanktsioonide oht võivad mõjutada Vene majandust ja nõrgendada rubla, tõstis Vene keskpank täna ootamatult baasintressismäära, vahendab Bloomberg.

Keskpank tõstis ühe nädalase laenuintressimäära seitsmelt protsendilt 7,5 protsendile. 23 Bloombergi poolt küsitletud analüütikust 22-le tuli intressimuutus üllatusena. Üks analüütik prognoosis, et intressimäär tõstetakse 8 protsendile.

Tänavu on vene rubla kukkunud dollari vastu 8,4%. Reitinguagentuur S&P kärpis Vene valitsuse krediidireitingu madalaimale investeerimisjärgu tasemele. Vene valitsuse krediidireiting on BBB-.

Märtsis kiirenes Venemaal inflatsioon 6,9 protsendile. Veebruaris oli inflatsioon 6,2 protsenti. Venemaa rahandusminister Anton Siluanov ütles, et Venemaa majanduskasv võib tulla tänavu väiksem kui 0,5% või üldse mitte kasvada.

Hetkel kuum