Rainer Saad • 28. aprill 2014 kell 11:19

Vene suurim telekom ei taju Ukraina kriisi mõju

Vene suurima telekomifirma MTS finantsjuhi Aleksei Kornja sõnul on liiga vara hinnata Ukraina kriisi mõju ettevõtte äritegevusele.

MTS on käibe poolest Venemaa suurim telekomifirma, ühtlasi on ettevõte ka üks Ukraina suurimaid telekomifirmasid. Kornja sõnul on Ukraina kriis toonud riske, kuid fundamentaalselt pole midagi muutunud. „Praegu on liiga vara öelda, milline on Ukraina olukorra mõju meie äritegevusele,” ütles Kornja CNBC-le.

Eelmisel kuul teatas MTS, et vaatamata Ukraina konflikti süvenemisele, ei muuda ta enda finantsprognoose. Kuid ettevõte tunnistas, et olemas on makromajandusliku ebakindluse ja volatiilsuse risk.

Aasta algusest on Ukraina grivna kukkunud USA dollari vastu 38% ja see tähendab suuremaid riske Ukrainas tegutsevatele välisfirmadele. Sama ajaga on Vene börsiindeks kukkunud 14,5% ja rubla dollari vastu 9,5%.

Hetkel kuum