Lätlased kahtlustavad Eesti ettevõtet suurpettuses

1321-aripaev 07. mai 2014, 08:53

Tallinna ringkonnakohtus arestis prokuratuuri palvel ärimees Indrek Kuivallikule kuuluva Lätis registreeritud firma Winergy pangakonto.

Konto, mille arvel seisab LHV Pangas 476 000 eurot, läks aresti alla Lätist tulnud õigusabitaotluse alusel ning riigiprokurör Eve Olesk viitas kohtus mitmele kriminaalasjale Lätis ja nn karussell-kelmusele, kirjutas Eesti Ekspress. Riigiprokuröri sõnul uurib Läti maksuamet ka käibemaksupettuse kahtlust.

Väljaanne lisas, et ka Eestis on algatatud kriminaalasi, kuid kedagi kahtlustatavaks kuulutatud ei ole.

Samas aga on Winergy mullu sügisel esitanud kriminaalasja alustamise taotluse ühe Läti panga vastu ning kavatseb rahvusvahelisse vahekohtusse esitada mitmekümne miljoni lati suuruse nõude Läti riigi vastu.

Winergy omanik on firma Wind One, mille omanik on Energy Ventures, mille omanik on Spring Capital, mille omanik on Polaris Invest, mille omanik on Starmani endine osanik ja tuulegeneraatorite müüja Indrek Kuivallik, lisas Eesti Ekspress.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. May 2014, 08:53
Otsi:

Ava täpsem otsing