Rehe: Ergo tehing ajab konkurentsi tuliseks

14. mai 2014, 08:54

Pärast Ergo ostmist astuvad Nordea pensionifondid 8,3 protsendi suuruse turuosaga tihedalt Danske pensionifondide kannul, mille turuosa on 9,8%.

Danske Banki juht Aivar Rehe ütles, et uudis Ergo üleostmisest tuli talle üllatusena ning see muudab pensionifondide vahelist konkurentsi oluliselt teravamaks. "See on huvitav väljakutse ja tuleb neile ainult jõudu soovida, sest üleminek on alati natuke pingelisem ja kunagi ei tohi klienti ära unustada," toonitas ta.

Seda, kas kliendid rahumeeli Nordea fondidesse kolivad või teiste pankade vahele laiali jooksevad, näitavad Rehe kinnitusel lähimad kolm kuud. "Sõltub, kuidas liitumine on läbi mõeldud, aga arvan et tegemist on kogenud Skandinaavia pangaga," lisas ta.

Eile selgus, et kindlustusfirma Ergo müüb lähiajal kõik oma Eesti pensionifondid Nordea pangale, kes võidab tehinguga juurde 21 600 klienti ja 60 miljonit eurot fondimahtu. Sellele vaatamata jääb Nordea turuosalt viimaseks. Viimati toimus samas mahus tehing kümme aastat tagasi, kui LHV Varahaldus võttis üle Seesam Varahalduse pensionifondide juhtimise. Osapooled hoiduvad enne Finantsinspektsioonilt loa saamist kommentaaridest.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. May 2014, 14:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing