• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nordea omandab Ergolt pensionifondid

  Kindlustusselts Ergo ja Nordea esitasid finantsinspektsioonile taotluse pensionifondide valitsemise üleminekuks.

  Vastavalt investeerimisfondide seadusele on inspektsiooni otsust oodata kahe kuu jooksul. Nordea ja Ergo kinnitasid pressiteates, et klientide huvid on võimalikus tehingus kaitstud.
  Positiivse otsuse korral algab seadusest tulenev teavitusperiood, mille vältel teavitatakse kliente ning avalikkust, sh Ergo pensionifondide kliente personaalselt.
  ERGO ja Nordea kõige populaarsemad II samba pensionifondid pakkusid mullu teise samba turul kõige paremat tootlust. Nordea Pensionifond A tootlus oli mullu 9,49% ja ERGO 2P2 tootlus 5,44%.
  Nordea II samba pensionifondides on praegu 25 472 klienti, ehk napilt enam kui ERGOL. Pärast ülevõtmist kasvab Nordea klientide hulk 47 072-le. See teeb II samba klientide turuosaks 7,5%.Kokku on ERGO pensionifondide hallata enam kui 60 miljoni eurot klientide raha. Nordea pank haldas ligi 97 miljonit eurot. Sellega kasvab Nordea  turuosa pro forma 8,3%-le. Peale ERGO ülevõtmist jääb Nordea panga III samba fondide turuosaks 6% ja kolmanda samba kindlustuse turuosaks pea ligemale 9%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".