Vodafone'i kukkur valmis lõhkema

Fredy-Edwin Esse, California 20. mai 2014, 21:11

Vodafone Groupi majandusaasta kasum tõusis taevasse USA mobiiliharu müümise järel ning firma sõnul on nende pingutused ära tasumas.

Klientide arvu poolest China Mobile'i järel suuruselt teine mobiilsideoperaator Vodafone teenis 31. märtsil lõppenud majandusaastaga 73 miljardit eurot puhaskasumit, vahendab MarketWatch. Aasta varem teenis firma 507 miljonit eurot puhaskasumit.

Selle aasta alguses viis Vodafone lõpule enda 45% osaluse müügi USA suuruselt teises telekomis Verizon Wireless, mille 130 miljardi dollariga ostis ära Verizon Communications. Ühekordse rahalise väljamaksena teenis Vodafone sellest tehingust 59 miljardit eurot.

Ilma ühekordsete kulude ja tuludeta teenis Vodafone tegevuskasumit 9,7 miljardit eurot ehk 37% vähem. Langus tulenes sellest, et see aasta oli arvestatud kõigest viis kuud Verizoni mõju, samas kui aasta varem oli 12 kuud.

Vodafone'i käive kahanes aastaga 1,9%, 53,6 miljardit euroni, mis üldiselt ühtis analüütikute oodatud 53,3 miljardi dollarilise käibega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    20. May 2014, 21:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing