Rivo Sarapik • 22. mai 2014 kell 12:17

Riik maksab noortöötaja palkamise kinni

Töötukassa hakkab sügisest töökogemuseta noore töölevõtmisel palga- ja koolituskulusid osaliselt hüvitama.

"See (nimega "Minu esimene töökoht" - toim.) on üks meede, mis aitab noortel tööjõuturule tulla," selgitas täna olulise tähtsusega küsimusena "Noortevaldkonna arengukava 2014-202" arutanud riigikogu ees esinenud kultuurikomisjoni juht Lauri Luik. "Odavam on noore esimene töökoht kinni maksta, kui hiljem kompenseerida tema ühiskonnast ja elust väljakukkumist."

Noortest probleemseim grupp on nn NEET-noored, kes ei tööta, ei omanda haridust ega osale koolitustel. Nende arv ulatub Eestis 40 000ni. Alla 25aastaseid töötuid on Eestis Luige sõnul 15,7%. Euroopa Liidus ulatub keskmine näitaja 22,8%ni.

MIS ON MIS: „Minu esimene töökoht" - töökogemuseta ja erialahariduseta 17–29aastaste noorte palkamise toetus ja koolituskulude hüvitamine tööandjale. Töötukassa teenus 2015. aastast.

Hetkel kuum