Buffetti firma teenis rekordkasumi

Rainer Saad 03. märts 2014, 13:42

Warren Buffettile kuuluv investeerimisfirma Berkshire Hathaway teenis eelmisel aastal 19,5 miljardit dollarit (14,1 mld eurot) kasumit. Berkshire’ile oli tegemist rekordkasumiga.

Berkshire’i neljanda kvartali puhaskasum kasvas võrreldes 2012. aasta neljanda kvartaliga 4,55 miljardilt dollarilt 4,99 miljardi dollarini. Tegevuskasum suurenes sama ajaga 2,81 miljardilt 3,78 miljardi dollarini.

Suurima panuse Berkshire’i kasumist andsid Geico, General Reinsurance, Burlington Northern Santa Fe ja MidAmerican Energy. Ettevõte suurendas osalusi Coca-Colas, American Expressis, IBM-is ja Wells Fargos. Briti jaemüüja Tescos vähendati osalust 5,2%-lt 3,7%-le.

Buffett tunnistas, et on teinud vigu kui investeeris ettevõtetesse, mis tegelevad tootmise, teenuste ja jaemüügiga. Mõnede neist aktsiatest tegid väga nõrga tõusu. „Ma eksisin oma hinnangutes,” kirjutas Buffett aktsionäridele saadetud kirjas. „Tavaliselt on selliste positsioonide osakaal olnud väike."

2012. aastal oli Berkshire'i aastakasum 14,8 miljardit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. March 2014, 13:42

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing