Alyona Stadnik • 3. juuni 2014 kell 7:54

Tamme koht ERRis löögi all

ERR nõukogu esimehe Agu Uudelepa sõnul oleks tore, kui Rahvusringhäälingu juhtide ja nende seotud ettevõtete puhul ei oleks jõustunud süüdimõistvaid kohtuotsuseid.

„Selle küsimuse peaks esitama riigikogu kultuurikomisjonile, kes pakub välja nõukogu kandidaadid, ja riigikogu üldkogu otsustab,“ vastas Uudelepp küsimusele, kas Rain Tamm sobib ERRi nõukogusse pärast reedest kohtuotsust. Reedel mõisteti investeerimiskelmusele kaasaaitamises süüdi teiste seas ka omaaegne lugupeetud investeerimisnõu pakkuja, Rain Tamme osalusega aktsiaselts GFAS.

Uudelepa sõnul ei ole ta kohtuotsuse motivatsiooni osa lugenud, kuid ta märkis, et kui vähemalt üks nendest osalistest mõistetakse lõplikult süüdi, siis peaks ta ise ERRi nõukogust taanduma. „Tagasikutsumise ettepaneku teeb kultuurikomisjon,“ sõnas ta. „Oleks tore, kui Rahvusringhäälingu juhtide ja nende seotud ettevõtete puhul ei ole jõustunud süüdimõistvaid kohtuotsuseid.“

Reedel jõudis esimese astme otsusena Eesti esimene investeerimiskelmuse kohtuprotsess. Süüdimõistev otsus kuulutati Harju maakohtus investeerimiskelmuses välja Erki Piirsalule, kelmusele kaasaaitamises Tõnis Haavelile, Harles Liivile ja leedulasele Šarunas Skyriusele. Kelmusele kaasaaitamises mõisteti süüdi ka Rain Tamme osalusega aktsiaselts GFAS. Praegu on ettevõte likvideerimisel.

Haaveli äripartner ja investeerimisfirma GILD investeerimisvõluriks peetud Rain Tamme on riigikogu kultuurikomisjon pannud Rahvusringhäälingu nõukogusse ja ta suunab nii Eesti Rahvusringhäälingu tegevust. Rain Tammel on osalus reedel Harju maakohtus investeerimiskelmusele kaasaaitamises süüdi mõistetud äriühingus GFAS.

Hea teada:

Rahvusringhäälingu nõukogu liige astub tagasi omal soovil või ta kutsutakse tagasi käesolevas seaduses sätestatud tingimustele mittevastavuse tekkimisel või kui ta on püsivalt võimetu täitma oma ülesandeid. Riigikogu teeb otsuse nõukogu liikme tagasiastumise või tagasikutsumise kohta riigikogu kultuurikomisjoni ettepanekul.

Väljavõte ringhäälingu seadusest.

Hetkel kuum