Juhan Lang • 1. juuli 2014 kell 7:44

Maadevahetuse otsus jättis aktsionäri külmaks

Harju KEKi eksjuht ja Merko Ehituse ning Järvevana väikeaktsionär Madis Talgre ütles, et maadevahetuse kohtuotsus ei tulnud kellelegi üllatusena ega mõjuta kuidagi aktsionäre.

„Siin ei ole mitte midagi uut, kõik oli ju täpselt teada ja ühtegi asja ei muutunud,“ rääkis Tallinna börsil enam kui 300 000 euro väärtuses aktsiaid omav väikeinvestor Äripäevale. „Ma arvan, et see ei tulnud kellelegi üllatusena.“

Samuti on Talgre sõnul Järvevana 798 000 euro suuruse rahalise karistusega juba ammu arvestanud. „Need jamad on juba ammu unustatud. Ega see tegelikult ju Järvevana jaoks ei tähenda midagi, need kulud juba ammu sisse võetud – maksavad ära ja raha on selleks arvel olemas. Eks siis targemad vennad otsustavad, mis nad edasi teevad,“ leidis ta.

Seda, kas Järvevana ja Merko Ehitus võiksid lähiajal liituda, Talgre öelda ei osanud. Tema hinnangul ei omaks see ka olulist tähtsust. „See ei ole nagu see diil üldse. Üks pikk ja vastik protsess saab ühele poole ja härra Annus saab ükskord rahulikult elama hakata. Üks jama kaelast ära.“

Madis Talgrel on Merko Ehituse aktsiaid ligemale 18 000 ja Järvevana aktsiaid ligemale 15 000 euro väärtuses.

Hetkel kuum