Marta Jaakson • 2. juuli 2014 kell 15:26

Tomberg: 2020 peab tööhõive olema 75%

Uue EASi juhatuse esimehe Hanno Tombergi hinnangul peaks 2020. aastal Eesti ettevõtete tootlikkus olema 80% ja tööhõive 75%.

Tombergi sõnul on tootlikkuse ja tööhõive kasvatamine Eesti kaks peamist ülesannet. „Täna me oleme tootlikkuse eesmärgist küllaltki kaugel, see on koht, kus pingutada,“ ütles ta.

Tomberg lisas, et Eesti ettevõtluses toimuvat vaadates julgeb ta öelda, et mitte ainult IT-sektor, vaid ka traditsioonilistes ettevõtlussektorites on konkreetsed näited, kus juba praegu on palk samaväärne Soomega või sellega väga lähedane. „Just nimelt spetsialiseerumine ja tootlikkuse tõstmine on need, mis ettevõtete puhul võiksid olla arengumootorid. Ja siin peab EAS olema ettevõtetele partneriks,“ märkis ta.

Tomberg rääkis, et on ka ise proovinud ettevõtlust ja olnud lühikest aega füüsilisest isikust ettevõtja, tehes koolitusi ja konsultatsioone. Enne seda on ta veel töötanud seitse aastat Äripäevas uudistetoimetuse juhina ning õppinud ülikoolis nii mikro- kui makromajandust.

Oma palganumbri jättis Tomberg ütlemata ja soovitas seda küsida EASi nõukogu esimehelt Ahti Kuningalt.

Hetkel kuum