Seeder: II pensionisammas on suurim rumalus

13. august 2014, 10:38

IRLi volikogu esimees Helir-Valdor Seeder kirjutab Postimehes, et tema hinnangul on otsetoetused pankadele ehk pensioni teise samba maksed riigieelarvest ja töötajate taskust ligikaudu 400 miljonit eurot aastas on üks taasiseseisvunud Eesti suuremaid rumalusi.

„Maksumaksjate raha kohustuslik tuulutamine igasugustes fondides suurendab tuleviku arvel elamist, kui jätame praegu tegemata õiged investeeringud ning loodame päästvale imele võõrast raha pööritavatelt fondidelt,“ kirjutab Seeder.

Tema arvates peaks esimene pensionisammas olema solidaarsem, teine tuleb muuta vabatahtlikuks ning anda tööealisele elanikkonnale suurem vabadus ja vastutus oma pensionipõlve kindlustamisel.

Samal teemal  astub Äripäev koos Jaak Roosaare, Andres Viisemanni, Jüri Mõisa, Rene Ilvese ja Kristjan Hänniga üles arvamusfestivalil 16.08. Äripäeva teemablokk "Minu finantstulevik – kelle asi?" algab laupäeval kell 17.00.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. August 2014, 08:02

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing