Birjo Must • 14. august 2014 kell 7:50

Päev börsil: mustad uudised Euroopast

Täna on Euroopa börsid languses, kuna nii Saksamaalt kui ka Prantsusmaalt tulid teise kvartali majanduskasvu kohta halvad uudised.

Euroala suurima majandusruumi Saksamaa SKP kahanes teises kvartalis eelnenud kvartaliga võrreldes 0,2% ja Prantsusmaa majanduskasv püsib juba teist kvartalit järjest nulli peal. Mõlemad tulemused jäävad allapoole ka kõige negatiivsemalt meelestatud analüütikute prognoose.

Stoxx Europe 600 Index kukkus varahommikul Londonis 0,2%. Standard & Poor’s 500 indeksi futuurid kukkusid 0,1%.

Meie aja järgi täna lõunal avaldatavad euroala SKP teise kvartali tulemused lisavad turgudele tõenäoliselt ebakindlust juurde ning süvendavad börside kukkumist. Bloombergi analüütikud prognoosivad, et regiooni majanduskasv kukkus teises kvartalis 0,1% peale.

USAst oodatakse täna uut nädalast tööturu statistikat.

Vastupidiselt Euroopale olid Aasia börsid varahommikul valdavalt rohelised. MSCI Asia Pacific Index tõusis täna 0,3%, mis on neljas järjestikune kasvu päev. Tokyo Topix indeks tõusis 0,7% ja Singapuri Straits Times Index kerkis 0,1%. Samal ajal kukutasid eilsed kehvad uudised Hiina majandusnäitajate kohta Hiina börsiindekseid - Shanghai Composite Index kukkus 0,4% ja Hang Seng Index langes 0,2%.

Hetkel kuum