• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Päev börsil: kehvad uudised börse ei heiduta

  Sel nädalal on globaalsed börsid rallinud ja tõus jätkub ka täna. Varahommikul kerkisid Euroopa aktsiad ja Aasia peamine võrdlusindeks sulgus kuue aasta tipptasemel.

  Tundub, et erinevate riikide nõrgad majanduskasvu tulemused pole börsidele tugevat märki jätnud ja püsib usk, et keskpangad jätkavad majanduse stimuleerimisega, vahendab Bloomberg.
  „Oleme näinud oodatust nõrgemaid majandustulemusi Jaapanist kuni Euroopani ja isegi USAs,“ märkis Pengana Capitali strateeg Tim Schroeders. „Samas usuvad investorid, et rahanduse stimuleerimine kestab kauem ning samuti on geopoliitilised pinged andnud veidi järele.“
  Kõik Stoxx Europe 600 indeksisse kuuluvad 19 gruppi kerkisid ja indeks tõusis varahommikul Londonis 0,5%. MSCI Asia Pacific Index tõusis 0,1%, 147,98 punktile. Indeks on sel nädalal tõusnud 2,7%, mis on parim nädalane tõus alates märtsi lõpust. Investorid usuvad, et keskpangad jätkavad kasvu toetamist.
  Hong Kongi Hang Seng Index tõusis 0,7% ja ületas esimest korda kuue aasta jooksul 25 000 punkti. Shanghai Composite Index tõusis 1%.
  Japan Topix indeks sulgus vaid väikese muutusega. Nii Austraalia S&P/ASX 200 Index kui Uus-Meremaa NZX 50 Index tõusid 0,3%.
  Tõenäoliselt mõjus turgudele hästi ka Putini lubadus, et Venemaa teeb kõik, et lõpetada konflikt Ida-Ukrainas.
  Vene rubla tugevnes dollari vastu 0,3%, 35,945 dollarile.
  West Texas Intermediate toornafta kukkus 0,2%, 95,38 dollarile barreli eest. Eile kukkus hind 2,1%. Brenti toornafta tõusis täna 102,22 dollarile barreli eest, pärast 2,9%-list kukkumist eile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.