Päev börsil: Hiina valmistas pettumuse

Birjo Must 13. august 2014, 11:03

Hiina ettevõtete aktsiad kukkusid täna pärast teateid, et nii uute laenude kogusumma ning tööstustoodangu näitaja jäid allapoole ootusi.

MSCI Asia Pacific Index tõusis 0,3%. Hang Seng China Enterprises Index kukkus 0,5%, kuna Hiina keskpank teatas, et laenude kogusumma oli juulis 273,1 miljardit jüaani võrreldes analüütikute prognoositud 1,5 triljoni jüaaniga.

„Laenuandmine on peamine küsimus ja valitsus peab majandust reformima nii, et see kasvaks rohkem siseriikliku nõudluse ajel,“ rääkis Oversea-Chinese Bankingu asepresident Vasu Menon. „Muidugi tekitab see krediidinumber veidi muret, kuid ma ei usu, et nad kaotavad silme eest pika perspektiivi,“ lisas ta.

Hiina tehaste toodangu kasv oli juulis 9% võrreldes analüütikute oodatud 9,2%-lise kasvunumbriga. Uued kohalikus valuutas välja antud laenud ulatusid 385,2 miljardi jüaanini. Hiina jaemüük kasvas möödunud kuul võrreldes aastataguse ajaga 12,2%.

Shanghai Composite Index kukkus täna 0,4%. Hong Kongi peamine võrdlusindeks langes 0,2%.

Japan Topix indeks kukkus samuti pärast teadet, et Jaapani majandus tõmbus teises kvartalis 6,8% kokku.

Standard & Poor’s 500 Indexi futuurid tõusid 0,4%. Eile kukkus indeks 0,2%, kuna investorid jälgisid geopoliitilisi arenguid ja Brenti toornafta hind langes 13 kuu madalaimale tasemele.

Euroopa börsid tõusid täna samuti, kuna suurettevõtted nagu energiatootja EON SE ja terasetootja Salzgitter AG teatasid oodatust paremad kvartalitulemused. Stoxx Europe 600 Index tõusis 0,4%, 330 punktile. Indeks on siiski alates oma juunikuisest tipptulemusest kukkunud 5,6%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. August 2014, 11:03
Otsi:

Ava täpsem otsing