Ukraina taotleb Vene varade külmutamist

Sirje Rank 28. august 2014, 13:08

Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk läkitas rahvusvahelisele üldsusele abipalve Venemaa sissetungi vastu.

Jatsenjuk ütles Kiievis, et USA ja Euroopa Liidu kehtetstatud sanktsioonid ei mõju. Ta tegi üleskutse kõik Venemaa varad välispankades külmutada, kuni Venemaa president Vladimir Putin väed Ukraina territooriumilt välja viib, vahendas agentuur Bloomberg.

Vladimir Putin on tahtlikult Euroopas sõda alustanud, seda teab kogu maailm. Seda pole võimalik varjata," ütles Jatsenjuk. "Nii on vaja, et maailm tegutseks, astuks efektiivseid samme," tsiteeris uudistekanal liga.net.

Jatsenjuk taunis, et mitmed Euroopa riigid jätkavad Venemaale relvade müüki.

Ukraina peaminister kutsus üles kokku kutsuma ÜRO julgeolekunõukogu, OSCE ja ELi kriisikohtumist. "Olukord Ukraina idaosas on oluliselt halvenenud," teatas Jatsenjuk. "Venemaa on saatnud hulga soomukeid, tanke ja sõdureid," teatas ta Twitteri vahendusel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2014, 07:27
Otsi:

Ava täpsem otsing