Vene tankid edasi-tungil Ukrainas

Rainer Saad 29. august 2014, 11:07

Ukraina meedia teatel on Vene tankid tunginud Ida-Ukrainas edasi ja jõudnud Mariupoli linna lähistele.

Eile teatas Ukraina, et Vene sõjavägi on tunginud riiki ning palus seetõttu lääneriikidel kokku kutsuda ÜRO julgeolekunõukogu. Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuki sõnul on Venemaa alustanud sõjategevust Euroopas.

Ukraina meedia teatel on Mariupoli linna lähistel nähtud 60 Vene tanki. Venemaa agressioon tuleb pärast Minskis toimunud kõnelusi, kus Ukraina president Petro Porošenko ja Venemaa president Vladimir Putin pidasid kohtumise leidmaks lahendust praegusele kriisile.

USA president Barack Obama ütles, et Ameerika Ühendriigid ei plaani Ida-Ukrainas praegu sõjaliselt sekkuda. Kuid Obama nõustus koos Saksa kantsleri Angela Merkeliga, et Venemaale on vaja lisasanktsioone kehtestada. 

Pärast eilset üle 1 protsendilist langust, on Euroopa suuremad börsid alustanud tänast kauplemist plussis. Londoni börs on tõusnud 0,3%, Saksamaa börs 0,5% ning Prantsusmaa börs 0,6%.

Eile mitu protsenti kukkunud Venemaa börsid on täna kergelt miinuses. Rublapõhine Micex kaupleb 0,05% miinuses, dollaripõhine RTS 0,3% miinuses. Rubla on euro vastu langenud 0,3%, dollari vastu 0,4%.

 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2014, 14:57
Otsi:

Ava täpsem otsing