Soome a/ü boikott Eesti metsafirmale

Mari Mets 03. september 2014, 14:50

Pärnumaal tegutseval, kuid Soomest pea kogu käibe teenival Eesti metsandusettevõttel Balti Kvaliteet lasub kahtlus töötajate kollektiivlepingu rikkumises.

Balti Kvaliteedi juhatuse liige Veljo Vainola lükkab Puuliidu süüdistused ümber ning ütleb, et Balti Kvaliteedis on käinud ka Soome riiklik kontroll, kes on ettevõtte töötingimused ning palgad heaks kiitnud.

„Võtab ahhetama, kuidas saab mingi ametiühing kirjutada, mida sülg suhu toob. Isegi firma aadress on neil oma kodulehel selles boikotiteates valesti kirja pandud," sõnas Vainola.

"Oleme küsinud nõu ka Soome riigimetsa pealikult, kes ütles samuti, et Puuliit ei võta üldse arvesse riiklikku kontrolli, kes meie juures ju käinud on. Me ei saakski teha tööd Soome riigimetsale, kui asjad pole korras,“ lisas ta.

Puuliit on võtnud luubi alla metsa- ja võsaraiega ning ka metsa istutusega tegeleva Pärnumaa Paikuse firma Soome töötajate töölevõtmise korra, palga, töötingimused ja puhkuse korralduse vastavuse töölepingutele. Puuliit lubab lõpetada boikoti siis, kui Balti Kvaliteet suudab lahendada ebakõlad Puuliitu rahuldaval moel.

Boikott algas Vainola sõnul eile ametliku teatega Puuliidu kodulehel, et Balti Kvaliteet on Puuliitu kuuluvate töötajate seas ebasoositud firma ning tööotsijad ei peaks reegleid rikkuvasse firmasse tööle minema.

„Suhtlesime nendel teemadel Puuliiduga juba enne eilset, nad ei reageeri ühegi meie kommentaari peale, et neil on kodulehel valed faktid üleval. Andsin neile isegi kõik õiged kontaktid, kelle kaudu saavad nad kontrollida meie lepinguid terviseametiga,“ rääkis Vainola.

Balti Kvaliteet on palganud Soomes juristi, kes suhtleb Puuliiduga ning püüab jõuda valeandmete eemaldamiseni Puuliidu kodulehelt.

Mullu ulatus Balti Kvaliteedi käive 620 000 euroni, seejuures oli firma kahjum  2013. aastal 25 000 eurot. Pea kogu käive teeniti Soomes, Eestis teenis firma vaid pisut üle 2000 euro.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. September 2014, 15:01
Otsi:

Ava täpsem otsing