• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ekspordinõunike arv kasvab ajapikku

  EAS tegutseb selles suunas, et pakkuda eksportijatele välisturgudel professionaalset tuge. Ükski muutus ei toimu aga üle öö ja nii võtab ka ekspordinõunike võrgustiku arendamine aega. Praegu töötavad nõunikud Taanis, Norras, Rootsis, Soomes, Suurbritannias ja Saksamaal. Sügisest lisanduvad need Prantsusmaal, Hollandis ja Hiinas.

  Ekspordinõunik on Eesti ettevõtja esimene abikäsi uuele turule sisenemisel. Koostöö nõunikuga algab ettevõtte nõustamisest ja tema vajaduste kaardistamisest. Järgnevad sobivate kontaktide otsimine ning huviliste kokkuviimine potentsiaalsete koostööpartneritega. Teenus on muutnud niivõrd populaarseks, et huvitatud ettevõtteid on rohkem, kui kohe teenindada jõutakse.
  Võimalusi on veelgi. Lisaks ekspordinõunike teenustele pakub EAS eksportijatele kontaktreiside ja ekspordi­buldooseri teenust.
  Ekspordibuldooser aitab Eesti ettevõttel siseneda Euroopa ja Aasia turgudele. Tegu on pikaajalise tugiteenusega, kus osalevate ettevõtete käsutusse antakse konsultatsiooniettevõte, kes aitab koostada turule sisenemise plaani, kaardistab potentsiaalsed kliendid ja korraldab müügivisiidid vähemalt viie potentsiaalse kliendi juurde.
  Kontaktreis on lühiajaline teenus, millega aidatakse ettevõtetel paremini mõista konkreetse välisturu vajadusi ning korraldada ärikohtumised sihtriigi ettevõtetega, saavutada otsekontakt ja mõlemapoolne huvi koostööks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Raadiohommikus: kuidas säästa kõrge elektri hinna juures kümneid tuhandeid eurosid?
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.