Ekspordinõunike arv kasvab ajapikku

05. september 2014, 00:00

EAS tegutseb selles suunas, et pakkuda eksportijatele välisturgudel professionaalset tuge. Ükski muutus ei toimu aga üle öö ja nii võtab ka ekspordinõunike võrgustiku arendamine aega. Praegu töötavad nõunikud Taanis, Norras, Rootsis, Soomes, Suurbritannias ja Saksamaal. Sügisest lisanduvad need Prantsusmaal, Hollandis ja Hiinas.

Ekspordinõunik on Eesti ettevõtja esimene abikäsi uuele turule sisenemisel. Koostöö nõunikuga algab ettevõtte nõustamisest ja tema vajaduste kaardistamisest. Järgnevad sobivate kontaktide otsimine ning huviliste kokkuviimine potentsiaalsete koostööpartneritega. Teenus on muutnud niivõrd populaarseks, et huvitatud ettevõtteid on rohkem, kui kohe teenindada jõutakse.

Võimalusi on veelgi. Lisaks ekspordinõunike teenustele pakub EAS eksportijatele kontaktreiside ja ekspordi­buldooseri teenust.

Ekspordibuldooser aitab Eesti ettevõttel siseneda Euroopa ja Aasia turgudele. Tegu on pikaajalise tugiteenusega, kus osalevate ettevõtete käsutusse antakse konsultatsiooniettevõte, kes aitab koostada turule sisenemise plaani, kaardistab potentsiaalsed kliendid ja korraldab müügivisiidid vähemalt viie potentsiaalse kliendi juurde.

Kontaktreis on lühiajaline teenus, millega aidatakse ettevõtetel paremini mõista konkreetse välisturu vajadusi ning korraldada ärikohtumised sihtriigi ettevõtetega, saavutada otsekontakt ja mõlemapoolne huvi koostööks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2014, 18:44

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing