11. september 2014
Jaga lugu:

Ukraina põgenike arv juba üle 600 000

Ukrainas on septembri alguse seisuga üle 250 000 sisepõgeniku ning rohkem kui 300 000 inimest on põgenenud Ida-Ukrainast teistesse riikidesse, vahendas välisministeerium ÜRO humanitaarasjade koordineerimisameti OCHA andmeid.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on tsiviilelanike järjest halvenev olukord Ida-Ukrainas väga traagiline.

ÜRO lastefondi UNICEFi andmetel ei alustanud 1. septembril õppetööd 900 kooli Donetskis ja Luganskis – see mõjutab ligi 270 000 last. Samuti halveneb Luganskis ja Donetskis joogivee kättesaadavus.

Paeti teatel aitab Eesti Ukrainat, valmistades ette täiendavalt humanitaarabi andmist ning vigastatute Eestisse raviletoomist.

Paeti hinnangul peaksid pärast väljakuulutatud vaherahu järgnema ka sisulised kõnelused, mis lähtuvad Ukraina suveräänsusest ja terviklikkusest. „Sisulisi läbirääkimisi on aga raske läbi viia, kui Venemaa pole tunnistanud, et ta on konflikti osapool ning rikkunud Ukraina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust,“ ütles Paet. Ministri sõnul peab rahvusvaheline kogukond tegema kõik, et mõjutada Venemaad Ukraina ellu sekkumist lõpetama.

Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt