Eestis tegev Eastman Chemical Company laieneb Soome

1321-aripaev 16. september 2014, 09:24

Läinud reedel teatas Ameerika keemiatehas Eastman Chemical Company ettevõtte ühinemisest Taminco keemiatehasega. Tehingu hind on 2,8 miljardit USA dollarit.

Mitmekesise tooteportfelliga keemiafirma Eastmani jaoks, mille kemikaale, kiud- ja plastmaterjale kasutatakse võtmekomponentidena igapäevast kasutust leidvates toodetes, tähendab Taminco aktsiate omandamine veelgi enda tootmisvaldkonna laiendamist, vahendas ettevõte oma pressiteates.

„Taminco puhul on tegemist nišiturgudele suunatud ettevõttega, mis Eastmaniga ühinedes suurendab veelgi viimase kompetentsi,“ kommenteeris Eastmani Kohtla-Järve tehase direktor Tony Sellers.

Kahe keemiafirma ühinemine laiendab ka Eastmani geograafilist haaret. Kui seni oli Eastmani Eestis Kohtla-Järvel asuv tehas suurettevõtte ida- ja põhjapoolseim tööstuskompleks Euroopas, siis omandades Taminco keemiatööstuse, laienes Ameerika keemiaettevõte ka Soome Oulusse.

Taminco on maailma juhtivaid keemiaettevõtteid alküülamiinide, metaanhappe ning selle derivaatide toomises, keskendudes ka toiduainetööstusele ning põllumajandusele. Taminco tegutseb 23 riigis ning talle kuulub 8 tehasekompleksi, millele lisandub Eastman Chemical Company'iga ühinedes veel 40 üle maailma asuvat tehast.

2013. aastal oli USA-s Tennessee osariigis Kingsport’is asuva peakontoriga Eastmani käive 9.3 miljardit dollarit. Kohtla-Järvel asuva Eastman Specialties OÜ müügitulu oli 2013. aastal 56.3 miljonit eurot.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. September 2014, 09:24

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing