• Jaga lugu:

  Kaupluseketid aitavad võidelda salasigarettide levikuga

  Septembri algusest käib taas salasigarettide kampaania, kus tulid ka sel korral sõnumi levitamisel appi mitmed kaupluseketid, teatas maksuamet.

  Sel sügisel võib kauplustes kuulda salasigarettide vastase kampaania sõnumeid, näha salasigarettide noortele kättesaadavusest hoiatavad plakateid ja saada kampaaniat tutvustavaid flaiereid. Lisaks mängitakse kampaaniaklippi eesti- ja venekeelsetes ERRi raadiokanalites.
  Üldpilt salasigaretiturul on märgatavalt paranenud - tubakaaktsiisi laekumine on kasvanud 2014. aastal 10,4 protsenti ning salaturu kahanemine jätkub. „Salasigarettide osakaal on paari aastaga langenud pea 5 protsenti ning legaalsete sigarettide müük Narvas on käesoleval aastal kasvanud üle 70 protsendi,“ rääkis maksu- ja tolliameti tollikorralduse osakonna juhataja asetäitja Raul Koppelmaa.
  Salasigarettide müügist jääb riigil saamata kümneid miljoneid eurosid maksutulu, salasigaretid on kättesaadavad alaealistele ning nende ostmine toetab kuritegevust. Maksuameti eesmärk on vähendada salasigarettide osakaalu 2016. aastaks tühja paki uuringu järgi alla 14 protsendi.
  „Viimaste nädalate jooksul on avastatud mitu suuremat salasigarettide smuugeldamise juhtumit, kus korraga üritati Eestisse tuua üle 100 000 salasigareti. Samuti likvideerisid maksu- ja tolliameti töötajad septembri alguses ühe nn vahelao, kust võeti ära üle 150 000 salasigareti. Mõne päeva eest avastasid aga piirivalvurid 372 000 sigaretti, mida üritati spetsiaalselt salasigarettide veoks ehitatud seadeldisega Eestisse tuua,“ loetles Koppelmaa hiljutisi salasigarettidega seotud juhtumeid.
  Maksu- ja tolliamet võttis salasigarettide vastases võitluses uued meetmed kasutusele juba 2012. aastal, kui piiril hakati maksustama ja trahvima salasigarettide vedamisega vahele jäänud isikuid. Kui varem oli inimestel võimalik sigarettidest enne Eestisse saabumist loobuda, siis nüüd on idapiiril salasigarettide suhtes nulltolerants.
  Autor: 1321-aripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.