• Jaga lugu:

  Vene duuma taltsutab offshore-firmasid

  Venemaa president Vladimir Putin ja peaminister Dmitri Medvedev.Foto: Bloomberg

  Venemaa duuma on võtnud ette seadusprojekti, et saada eelarvesse tagasi raha, mis on viidud läbi maksuvabasse riiki registreeritud firmade riigist välja. Seadus näeb ette, et offshore'ide omanikud peaksid registreerima ennast maksuametis, seaduses nimetatakse neid „kontrollitavateks isikuteks“.

  Seadusemuudatus võidakse kiirkorras vastu võtta ja see võib saada presidendi kinnituse 1. detsembril, kirjutab gazeta.ru.
  Eile arutas Vene duuma seaduseeelnõud, mis puudutas tulu maksustamist kontrollivates välismaa äriühingutes. Seaduseelnõule on alla kirjutanud kõik parlamendi fraktsioonid. Partei Ühtne Venemaa sekretär Sergei Neverov ütles, et seadus peaks peatama raha riigist välja voolamise.
  President Vladimir Putin juhtis mullu detsembris tähelepanu sellele, et maksuvabadena registreeritud ettevõtete tulud kuuluvad Vene kodanikele ning et selliseid ettevõtted peaksid alluma riigi maksupoliitikale, mis tähendab, et nende tulumaksu laekumist Venemaa eelarvesse. 
  Toona tõi näite, et üksnes 2012. aastal läbi offshore-ettevõtete liikus Venemaa kaupa 111 miljardi dollari väärtuses. „Nende arvude taga on kapital, mis peaks töötama Venemaal ja toetama meie eelarvet,“ sõnas Putin.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.