Marta Jaakson • 7. november 2014 kell 9:32

Premia: rubla nõrgenemine meid ei mõjuta

Premia juht Katre Kõvask.  Foto: Andres Haabu

Premia tegevjuhi Karte Kõvaski sõnul ei mõjuta rubla kukkumine ega ka Vene-vastased sanktsioonid Premia eksporti Venemaale.

Kõvask märkis, et Premia ekspordib Venemaale vaid kolme tootegruppi, mis ei kuulu sanktsioneeritud toodete alla - seetõttu ei mõjuta sanktsioonid ega ka rubla nõrgenemine nende äritegevust. Kuna nad Venemaal arveldavad rublades, siis ei mõjuta Kõvaski sõnul neid ka rubla kukkumine.

Küsimusele, kas sanktsioone Venemaa suunal tuleks leevendada või hoopis intensiivistada, vastas Kõvask, et tuleb abiks võtta talupojatarkus ning oodata ja vaadata, mis edasi saab. „Mingeid poliitilisi arvamusi ma edastada ei taha, selleks on teised inimesed.“

Vene rubla on novembris langenud rekordmadalale pärast seda, kui riigi keskpank teatas, et vähendab valuutaturule sekkumist.

Hetkel kuum