• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Skymedia: kiirlaenu reklaami keelamisest pole kasu

  Skymedia peadirektor Ilmar KompusFoto: Meeli Küttim

  Kiirlaenu reklaami kaotamine televisioonis ja raadios probleeme ei lahenda, ütles Skymedia peadirektor Ilmar Kompus.

  Valitsus otsustas täna toetada reklaamiseaduse muutmise eelnõu, millega keelatakse eraisikutele suunatud krediiditeenuse reklaamimine raadios ja televisioonis ning oluliselt piiratakse kõikide tarbimislaenude reklaami sisu.
  Skymedia peadirektor Ilmar Kompus ütles, et kiirlaenuturg vajab reguleerimist ja liiga paljud inimesed on jäänud laenude hammasrataste vahele, kuid planeeritav eelnõu ei lahenda probleemi. Tema sõnul ei tule kiirlaenuga kaasnevad probleemid reklaami ulatusest, vaid puudulikust seadusandlikust regulatsioonist nii teenusepakkujate järelevalve teostamisel kui ka probleemidesse sattunud klientide kaitsel. „Kas reklaami keelamine välistab uute lihtsameelsete ohvrite kasutamise raha laenamisel? Kahtlen sügavalt,“ ütles Kompus.
  Kompus lisas, et Eesti Ringhäälingute Liit on oma analüüsis majandusministeeriumile hinnanud kiirlaenureklaamide mahuks televisioonis ja raadios umbes 3,6 miljonit eurot aastas. „Olukorras, kus üldine majanduskliima ei ole ülemäära kindlustunnet tekitav, mõjuvad sellised tulubaasi kinnikeeramised masendavalt,“ ütles ta. Kompuse sõnul pole ringhäälingu organisatsioonidel mingit võimekust tekkivat auku millegagi kompenseerida, seega sunnib selline asjade kulg ettevõtteid veelgi enam oma kulubaasi kriitiliselt üle vaatama.
  „Planeeritav käik on mõneti populistlik ja lihtsama vastupanu teed minemine ilma probleemi sisuliselt arutamata,“ ütles Kompus. Samuti on tema sõnul kahetsusväärne, et taas kord pannakse elektrooniline meedia ebavõrdsesse olukorda võrreldes muu meediaga, sest trüki- ja välimeedias keeldu ei planeerita.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.