• Jaga lugu:

  Konkurents pitsitab Viking Line'i

  Foto: Erik Prozes

  Täna kolmanda kvartali majandustulemused avaldanud Viking Line tunnistas, et konkurents on kõva ja Soome majanduse kehv seis ei jäta mõjutamata ka laevafirma tulemusi.

  Kolmandas kvartalis kahanes Viking Line'i käive 2,6%, 160,1 miljonile eurole läinud aasta sama perioodi 164,4 miljonilt eurolt. Kasum pärast makse oli läinud aasta 18,9 miljoni euro järel 16,7 miljonit.
   „Käibe vähenemine on peamiselt tingitud jätkuvast hinnasurvest praeguses terava konkurentsi olukorras,“ teatas firma, lisades, et raskused Soome majanduses mõjutavad negatiivselt tarbijate käitumist. Sellega on laevafirma tulu reisija kohta vähenenud.
  Viking Line'i käive 1. jaanuarist kuni 30. septembrini 2014. aastal vähenes 4,4%, 401,1 miljoni euroni võrreldes 2013. aasta sama perioodiga (419,7). Ettevõtte äritulu ulatus 9,5 miljoni euroni. Maksudejärgne kasum oli 2,5 miljonit eurot, teatas laevandusettevõte.
  Aasta esimese üheksa kuuga on Viking Line'i reisijate arv kasvanud 91 003 võrra, enam kui viiele miljonile. Helsingi-Tallinna liinil Viking Line'i reisijate arv kasvas ning hästi võeti vastu suvekuudel liinile lisaaluste toomine.
  12. juunist kuni 2. septembrini sõitsid lisaks Viking XPRSile Tallinna-Helsingi liinil ka laevad Gabriella ja Mariella. Lisaväljumistega tõstis Viking Line suvekuudel oma reisijate arvu Tallinna-Helsingi liinil 176 093 võrra, kokku 774 770 reisijani.
  Turuosa vähenemisest teatas Viking Line Turu-Mariehamni-Stockholmi liinil. Turuosa kahanes 1,4 protsendipunkti võrra 56,9%-le.
  Kaubaveoste maht kasvas kõigil liinidel, välja arvatud Helsingi-Tallinna liin. Firma hindab oma turuosa veoste turul 21,8%-le läinud aasta 20,7% asemel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Spordiklubid võitlevad pimesi elu eest
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.