• Jaga lugu:

  Parts: ma paneks valitsusele kahe

  Juhan Parts Foto: Eiko Kink, Äripäev

  IRLi peaministrikandidaat Juhan Parts ütles täna V Energia aastakonverentsil, et valitsus on energeetikvaldkonnas teinud ridamisi samme, mille eest ta paneks koalitsioonile hindeks kahe.

  „Ma paneks kahe ja saadaks nad (koalitsiooni – toim.) rahumeeli tagasi,“ teatas Parts. Ta tõi näitena välja katse loobuda prügitoetusest. Eesti Energia lõhkumise plaani. Samuti märkis ta palju kõlapinda leidnud keskkonnatasude probleemi.
  „Valitsus tegi vastupidi, nad läksid vanamoodsat keskkonna maksustamise teed. KIKil on vaja pappi ja Pentus seal siis kiusas oma erinevate protsentidega,“ ütles Parts konverentsil. Parts selgitas, et kui sisendkulusid tõstab, viib äriplaanid kriisi ning probleem ei ole mitte 3 protsendiline kulubaas, vaid kas Eesti suudab luua riigipoolse kindla raamistiku. „See keskkonnatasude osa keerati tuksi,“ hindas ta.
  Kõige kroonijuveeliks peab ta aga gaasiterminali kinkimist Soomele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhtimine avalikus sektoris meenutab absurdiklassikat
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Raadiohommikus: Lehar Küti uued ametid, hämarad poed ja kuuma kooli tihe sõel
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
AstraZeneca juht: me tõstame vaktsiini hinda
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.