Marta Jaakson • 20. november 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Parts: ma paneks valitsusele kahe

Juhan Parts   Foto: Eiko Kink, Äripäev

IRLi peaministrikandidaat Juhan Parts ütles täna V Energia aastakonverentsil, et valitsus on energeetikvaldkonnas teinud ridamisi samme, mille eest ta paneks koalitsioonile hindeks kahe.

„Ma paneks kahe ja saadaks nad (koalitsiooni – toim.) rahumeeli tagasi,“ teatas Parts. Ta tõi näitena välja katse loobuda prügitoetusest. Eesti Energia lõhkumise plaani. Samuti märkis ta palju kõlapinda leidnud keskkonnatasude probleemi.

„Valitsus tegi vastupidi, nad läksid vanamoodsat keskkonna maksustamise teed. KIKil on vaja pappi ja Pentus seal siis kiusas oma erinevate protsentidega,“ ütles Parts konverentsil. Parts selgitas, et kui sisendkulusid tõstab, viib äriplaanid kriisi ning probleem ei ole mitte 3 protsendiline kulubaas, vaid kas Eesti suudab luua riigipoolse kindla raamistiku. „See keskkonnatasude osa keerati tuksi,“ hindas ta.

Kõige kroonijuveeliks peab ta aga gaasiterminali kinkimist Soomele.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt