• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti saaks läbi ka elektri tootmiseta

  Elektrumi juhatuse liige Raivo Videvik ja konkurentsiameti juht Märt ots tänasel Energia aastakonverentsil.Foto: Andras Kralla

  Eesti saaks kenasti hakkama ka nii, et ise energiat ei tooda, kinnitasid konkurentsiameti peadirektor Märt Ots ja Elektrumi juhatuse liige Raivo Videvik.

  „Eesti on Euroopas unikaalses olukorras, kus me võiksime põhimõtteliselt kinni panna kogu energiatootmise ja saaksime 100 protsenti välisühendustest elada,“ lausus Ots täna Energia aastakonverentsil.
  Ots selgitas, et elektri hinda ei mõjuta küsimus, kas poliitiliselt otsustatakse energiatootmisse investeerida või mitte. Ta rõhutas, et me oleme osa Balti-Skandinaavia ringist ning elektri hinda saaksime mõjutada siis, kui ehitaksime tuumabloki, mida Eesti ilmselt siiski ei tee.
  Otsa sõnul on meie majanduspoliitika tänaseni olnud väga liberaalne ja see peegeldub ka elektriturus. Eestlane on tema sõnul börsiusku ning 95 protsenti elektrituru tehingutest toimuvad börsil. Teistes Euroopas riikides see osakaal nii suur ei ole, lisas ta.
  Elektrumi juhatuse liige Raivo Videvik märkis, et Eestil oma nägemus ja strateegia, kuidas tagada välisühendused, on talle meeltmööda. „Oma tootlust omamata saaksime riigi energiavajaduse katta välisühenduste abiga,“ toetas Videvik Otsa varem öeldut.
  Videviku sõnul on tänane avatud elektriturg on tarbijakeskne ja tarbijale mõtlev. Osa lisas, et elektripakkujate suuresti sarnane hinnatase annab tunnistust, et turg toimib ja on tunda tugevat konkurentsi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.