Äripäev • 28. jaanuar 2015 kell 9:20

Eesti Energia hakkab gaasi tarnima Leedust

Maagaasi jaotusjaam.  Foto: Andres Haabu

Eesti Energia hakkab oma gaasiklientidele tarnima gaasi Klaipéda LNG terminalist. Eile allkirjastas Eesti Energia UAB LitGasiga lepingu, mille alusel tarnitakse ettevõttele 5,8 miljonit kuupmeetrit gaasi.

Eesti Energia energiakaubanduse juht Heikko Mäe ütles, et tänaseid regulatsioone ja pingelist poliitilist olukorda arvestades on täiendavad varustajad gaasi tarnekindluse tagamisel kahtlemata olulised nii nende kui gaasimüüja jaoks, aga kindlasti ka ettevõtte gaasiklientidele.

Eesti Energia teatel tähendab sõlmitud kokkulepe Eesti gaasiklientidele alternatiivi Vene gaasile. Lisaks Eestile tugevdab Leedu veeldatud maagaasi terminal oluliselt gaasi varustuskindlust ka Läti ja Leedu jaoks, sest väheneb sõltuvus senisest ainsast allikast.

Hetkel kuum