EKRE noorpoliitiku sekeldused jätkuvad

Jaak Madison  Foto: Elmo Riig, Sakala/Scanpix

Värske riigikogu liikme, EKREsse kuuluva Jaak Madisoni osta.ee kontolt pakuti üht vana Opelit müües huvilistele korduvalt välja, et kui väga vaja, võib kasutaja aidata probleemse CO2-näidu kiuste autoga ülevaatuse läbida.

Äripäev üritas täna terve päeva Madisoni telefonitsi ja e-posti teel tabada ja õhtul kommenteeris Madison lõpuks, et osta.ee-s müüdud Opel kuulus tema lähisugulasele, kes seda tema konto kaudu müüs. Postituste kohta, mis tehti autokuulutuse juures Madisoni kontolt, väitis Madison, et tema pole neid kirjutanud. Ka ütles EKRE-lane, et tema kahjuks või õnneks ei tea, kus saab probleemse autoga ülevaatuselt läbi. Madison polnud nõus avaldama oma lähisugulast, kes tema väitel Opeli müümisega tegeles. Madison märkis, et temale teadaolevalt müüdi auto ilma kehtiva ülevaatuseta ja ostja oli sellest teadlik.

Madisoni kontolt müüdi mullu oktoobris osta.ee portaalis 1997. aasta Opel Vectrat, mille läbisõit jäi kuulutuse andmeil napilt alla 300 000 km. "Tere! Ülevaatus võib esineda probleeme CO näiduga, kuid abi vajamise korral... Tutvused:)," kirjutas osta.ee kasutaja nimega madison (Madisonile kuuluv konto) ühele autost huvitatule portaalis vastuseks. Järgmiselegi huvilisele kirjutas kasutaja madison: "Tere, ainuke väikene probleem on CO näit, kuid arvetades Eesti väiksust, ei tohiks see probleemiks osutuda. Kui väga vaja, võin aidata ÜV-i läbimisega."

Kasutaja madison viitas kolmandatki korda, et saab vaatamata CO2-näidu probleemile ülevaatusega aidata: "Tere, autol kõik tuled-viled töötavad, ülevaatust kehtivat ei ole. Kui väga vaja, võin sellega aidata." Neljandale huvilisele kirjutas kasutaja madison, et Eestis ei tohiks natuke kõrge CO2-näiduga ülevaatuse läbimine probleem olla: "Tere! Kindlustus pole kehtiv, kuna ma seda väga lihtsalt ei kasuta. Ülevaatuse läbimine on muidu okei, kui välja jätta natuke kõrge CO. Samas Eestis ei tohiks see probleem olla."

Kasutajal madison õnnestus kuulutuse andmeil auto veebioksjonil maha müüa. Lõplik pakutud hind, mis portaalis näha, oli 455 eurot. Praegu on autol olemas kehtiv ülevaatus kuni 2016. aasta märtsini, samuti kehtiv liikluskindlustus.

Esmaspäeval noorima riigikogu liikmena ametivande andnud Madison on hiljuti sattunud juba kahte skandaali. Eesti Päevaleht avalikustas viimati, et Madison omastas Tallinki laevas töötades mobiiltelefoni ja müüs selle internetiportaalis maha. Enne seda oli Madison skandaalis oma väljaütlemiste tõttu natsismi teemal.

Väljavõte osta.ee portaalist.  Foto: osta.ee
Hetkel kuum