Luksusautode rentijad: turg on kasvamas

Porsche Panamera luksusauto, mida saab ka Eestis rentida.  Foto: EPA

Luksusautode rentijate sõnul on viimase kahe aasta jooksul turg muutunud ja tegemist on kasvava äriga, kus on huvi nii tavaautode kui ka luksusautode vastu.

„Huvi on kindlasti, üldiselt Eesti inimestele kallid luksusautod väga meeldivad, aga küsimus on hinnas, mida ollakse nõus maksma,“ sõnas A+ Autorendi juht Ringo Kristelstein. Tema sõnul on huvi autorendi vastu kasvamas. Mis puudutab luksusautosid, märkis Kristelstein, et mida soodsamaks autorent muutub, seda suuremaks ka kasvab huvi.

A+ Autorent alustas eelmise aasta novembrist ainsana Baltikumis Porsche Panamera luksusauto rentimist ning juhi sõnul kasvab nõudlus suvel auto järgi kindlasti. „See on julge katsetus, sellist autot Eestis varem ei ole renditud. Reaalset ju nõudlust teada ei saa, kui seda pole katsetatud,“ rääkis Kristelstein.

Autorendi turg on Kristelsteini sõnul viimase kahe aasta jooksul muutunud mitmekesisemaks ning autosid renditakse sageli. „Kallite autode jaoks on turg ilmselt piiratud,“ tõdes ta. „Autosid rendivad erinevad inimesed, erinevatel põhjustel. Inimesed on muutunud palju altimaks rentima.“

Tesla Model S on Kristelsteini sõnul kindlasti pigem luksusauto kui elektriauto „Elektriautodesse suhtun neutraalselt. Huvi nende vastu oli suurem mõni aasta tagasi,“ sõnas ta. „Tesla on Eesti mõttes uudne ja huvi selle vastu alguses on kindlasti väga suur.“

Europe Auto Tallinn omanik Silver Kasatkini sõnul rendivad inimesed luksusautot pulmadeks. „Seega praegu on rahulikum periood, kuid suvel renditakse autot rohkem,“ märkis Kasatki.

Europe Auto Tallinn rendib ühte suurt mugavat ja esinduslikku Mercedes-Benzi ning siht- ja tegevuspiirkond on Tallinn ja Harjumaa, aga ka mujal Eestis on koos autojuhiga autot renditud. „80% rentijatest on Harjumaa pulmalised, kes rendivad kolmeks-neljaks tunniks,“ märkis Kasatkin. Ta lisas, et populaarne on Mercedes ka noorte seas, kes rendivad autot suvel nädalavahetuseks. Juurde ei ole Kasatkini sõnul plaanis luksusautosid rohkem soetada.

Kasatki sõnul kogub Tesla S Model kindlasti Eestis populaarsust.

Eesti esimene Tesla omanik Mario Kadastik teatas täna, et on otsustastanud koos sõbra Toomas Arikega teha Tesla rentimise firma, kust saab tänasest elektriautot rentida.

Hetkel kuum