Mari Mets • 28 aprill 2015

Kluge: Moskva Pank esitab küsimusi audiitorfirma kaudu

Krediidipanga nõukogu esimehe Andrus Kluge sõnul oleksid võinud aktsionärid Moskva Pangast esitada küsimusi ka niisama, ilma audiitorfirma vahenduseta.  Foto: Andres Haabu

Krediidipanga enamusaktsionärid Moskva Pangast oleksid võinud küsida neid huvitavaid küsimusi ka niisama töö korras, kuid nemad valisid audiitorfirma kaudu küsimuste esitamise, ütles Krediidipanga nõukogu esimees Andrus Kluge.

Täna toimunud Krediidipanga aktsionäride koosolekul kuulutasid enamusaktsionärid Moskva Pangast välja erikontrolli Krediidipanga tütarettevõttele Krediidipanga Finants, et saada vastused neid huvitanud kümnele küsimusele.

Panga vähemusosanikust nõukogu esimehe Kluge sõnul panid Moskva Panga aktsionärid koosolekul kirja rea küsimusi selle kohta, millised on osanike koostööpõhimõtted ja mis eesmärkidega Krediidipanga Finants on asutatud.

„See informatsioon on olnud Krediidipanga nõukogule kogu aeg väga täpselt teada. Neil oleks olnud võimalus küsida seda otse juhatuselt või nõukogult, aga nad valisid audiitorifirma kaudu küsimuste küsimise. Kui nad nii soovisid, siis mingit probleemi ma siin ei näe. Erikontroll kõlab huvitavamalt, kui see päris elus on,“ ütles Kluge.

Kluge selgitas, et pankurid esitasid kokku kümme küsimust, teiste seas näiteks, et kas Krediidipanga ja ASi Krediidipanga Finants vahel on praegu või on olnud varem mingeid rahalisi kohustusi, millised need on ja kuidas on need tagatud.

„Täiesti tavalised küsimused, mida oleks võinud küsida ka töö korras ilma üldkoosoleku otsuseta. See on puhtalt organisatsiooniline järelepärimine, kliente see kuidagi ei puuduta, nende kohta pole ka ühtegi küsimust,“ lisas ta.

Krediidipanga Finants on Krediidipanga ja AS Cofi, nüüdse Inbanki ühisettevõte. Inbanki nõukogu esimees Priit Põldoja ütles, et tõenäoliselt on tegemist Krediidipanga siseasjaga, millega temal mingit pistmist pole. Info erikontrollist laekus talle täna, kuid rohkem ta sellest ei tea.

Krediidipanga enda enamusosalus kuulub aga ligi 60% ulatuses Moskva Pangale.

Hetkel kuum