Sirje Rank • 10. mai 2015 kell 13:16

Hiina lisab majandusse stiimulit

Hiina keskpank  Foto: Scanpix/Reuters

Hiina keskpank üllatas nädalavahetusel kolmanda intressimäärade kärpega läinud aasta novembrist, et toestada majandust, mis maadleb suure võlakoorma, üleinvesteeringute, kinnisvaraturu jahtumise ning kapitali väljavooluga.

Alates esmaspäevast on üheaastase laenu baasintressimäära 0,25 protsendipunkti võrra madalamal 5,1% tasemel ning deposiidimäär sama vähenduse võrra madalamal 2,25% tasemel, vahendas agentuur Bloomberg.

Keskpanga otsusele eelnesid teated aeglustunud inflatsioonist ning aprillis vähenenud ekspordist ja impordist, mis õõnestavad väljavaadet täita tänavu Hiina peaministri Li Keqiangi seatud eesmärk 7% suurusest majanduskasvust.

Selle aasta esimeses kvartalis kasvas Hiina SKP aeglasimas tempos 2009. aastast. 

Hetkel kuum