NATO hoiab Tallinna hotelle vee peal

Hotelliliidu asejuht Feliks Mägus põhjendas Soome turistide vähesust nende kodumaa majandusseisuga.  Foto: Eiko Kink

Kui Tallinna hotellides poleks NATO tegelasi ja militaarturiste, oleks täituvus miinuses, ütles hotellide ja restoranide liidu juhatuse aseesimees Feliks Mägus, kes kuulub ka Nordic Hotelsi juhatusse.

“Soome majandus on viimased aastad seisnud, majanduskasvu pole praktiliselt olnud ja eks Soome majandust on mõjutanud ka Venemaa, mis on andnud turistide liikumisele hoobi,” rääkis Mägus. “Kui majandusel läheb kehvasti, siis inimesed reisivad vähem ja kui tulevad, siis ööbivad ja kulutavad vähem.”

Kuigi Vene turistide arv on langenud aasta varasemaga võrreldes üle 40 protsendi, mistõttu on kõige suurema põntsu saanud tema hinnangul Tallinna ja Ida-Virumaa majutusasutused, on suurim mure siiski soomlaste huvi kadumine.

“Soomlaste arvu kukkumine teeb kõige kurvemaks, sest see turg on lihtsalt nii suur. Soomlaste kümme protsenti tähendab Vene turu suhtes juba 20-30 protsenti kukkumist, teistest turgudest pole üldse mõtet rääkida. Absoluutnumbrite vahed on niivõrd suured,” rääkis Mägus.

Tallinna hotellide täituvusest võib jääda hea mulje, aga see on petlik pilt. “See on tingitud militaarturismist, kui seda saab nii nimetada ehk siis paljudes suurtes majades on NATO tegelased. Mõtlen liitlasvägesid, kes meile sisse on tulnud, seal on suured rühmad. Kui neid ka ei oleks, oleks Tallinna hotellide täituvus miinuses,” tõdes Mägus ja lisas, et Pärnu majutusasutused on viimaste kuude jooksul suutnud kõige paremini toime tulla.

Hetkel kuum