Äripäev • 21. mai 2015 kell 13:44

Kapo pidas kinni Eesti Energia töötaja

Kapo pidas kinni Eesti Energia töötaja. Foto on illustratiivne.   Foto: Raul Mee

Kaitsepolitsei ametnikud pidasid teisipäeval kinni Eesti Energia Narva Elektrijaamad ASi katla- ja turbiinseadmete teenistuse juhataja, kellele esitati kahtlustus korduvas altkäemaksu võtmises.

Prokuröri taotlusel võttis täna Viru Maakohus mehe kohtueelse menetluse ajaks vahi alla.

Kahtlustuse kohaselt võttis 60aastane Juri oma ametipositsiooni ära kasutades korduvalt altkäemaksu selle eest, et ta aitas altkäemaksu lubanud ja andnud isikuga seotud ettevõttel võita Eesti Energia Narva Elektrijaamad ASi välja kuulutatud hankeid.

Lisaks Jurile on käesolevas asjas veel neli kahtlustatavat.

Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter ütles, et ettevõtte sisekontroll on teinud uurijatega igakülgset koostööd võimaliku rikkumise avastamisel. "Ettevõte jätkab koostööd kriminaalmenetlust juhtiva Viru Ringkonnaprokuratuuri ja uurimist läbi viiva Kaitsepolitseiametiga juhtunu detailide väljaselgitamisel," kinnitas ta. Hando Sutter lisas, et mõistagi valitseb ettevõttes korruptsiooni osas nulltolerants ning on kahetsusväärne, et Eesti Energia töötaja tegevus on andnud aluse esitada talle kahtlustus altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse saanud Narva Elektrijaamade töötajaga on töösuhe lõpetatud.

Kriminaalasja detailsemaid menetlusandmeid ei ole käesoleval hetkel võimalik uurimise huvides avalikustada.

Hetkel kuum