• Jaga lugu:

  Mida Kristen Michal tegelikult mõtles

  Kristen MichalFoto: Eiko Kink

  Majandusminister Kristen Michali võrdlus, et ettevõtjad on nagu auto tagaistmel karjuvad lapsed, oli igati heasoovlik, vahendas suhtekorraldaja Janek Mäggi Ernst & Youngi korraldatud ümarlaual osalenud ettevõtjate nimel.

  Seejuures Kristen Michali sõnu vahendava uudise kirjutas Äripäev Ernst&Youngi enda pressiteate põhjal.
  Mäggi saatis Äripäevale pöördumise, mille avaldame muutmata kujul:
  Hea Äripäeva toimetus!
  Eilne Aasta Ettevõtjate ümarlaud möödus asjalikus ja meeleolukas õhkkonnas, kus ettevõtjad ja mõlemad majandusvaldkonna ministrid debateerisid innukalt. Kõik osalejad kasutasid kujundlikku keelt, kellegi solvamist või üleolevalt suhtumist ei väljendanud ükski debatis osaleja ei teiste suhtes ega ka üldisemalt nt ettevõtjate või ka riigiametnike kohta. 
  Kristen Michali kujund, kus ta ütles, et riigil on väga raske täita ettevõtjate ootusi, kui need on vastuolulised ning võrdles neid oma lastega, keda ta mõlemat armastab, oli igati heasoovlik ning põhjendatud. See tõi kaasa palju äratundmist ja naeru nii osalejate kui ka publiku seas. Kahjuks eilse uudise pealkiri ei arvestanud öeldu mõttega, mis tsitaadis oli selgelt välja toodud. See on siiski mõistetav, mis lähtub meediatöö iseärasusest.  
  Tänane rubriik Tegija on aga täiesti kontekstiväline, kuna ümarlaual oli minister pigem väga avatud ja sõbralik ning kutsus meid, ettevõtjaid, kes me esitasimegi oma isiklikke ideid, mis kõik kokku ei kõlanud, omavahel kokku leppima selles, mida ettevõtjad riigilt ootavad ning oli valmis aitama neid ideid ellu viia. Tegelikult ütles Kristen Michal: me viime hea meelega ellu ettevõtjate ideed ja soovid, kuid nad ei saa olla vastuolulised. Sellega oleme loomulikult nõus.
  Lugupidamisega
  Priit Alamäe, Peter Hunt, Taavi Kotka, Ruth Oltjer, Jaan Puusaag, Jüri Raidla, Indrek Sepp (ümarlaual osalenud)
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.