Äripäev • 28. mai 2015 kell 12:15

Mida Kristen Michal tegelikult mõtles

Kristen Michal  Foto: Eiko Kink

Majandusminister Kristen Michali võrdlus, et ettevõtjad on nagu auto tagaistmel karjuvad lapsed, oli igati heasoovlik, vahendas suhtekorraldaja Janek Mäggi Ernst & Youngi korraldatud ümarlaual osalenud ettevõtjate nimel.

Seejuures Kristen Michali sõnu vahendava uudise kirjutas Äripäev Ernst&Youngi enda pressiteate põhjal.

Mäggi saatis Äripäevale pöördumise, mille avaldame muutmata kujul:

Hea Äripäeva toimetus!

Eilne Aasta Ettevõtjate ümarlaud möödus asjalikus ja meeleolukas õhkkonnas, kus ettevõtjad ja mõlemad majandusvaldkonna ministrid debateerisid innukalt. Kõik osalejad kasutasid kujundlikku keelt, kellegi solvamist või üleolevalt suhtumist ei väljendanud ükski debatis osaleja ei teiste suhtes ega ka üldisemalt nt ettevõtjate või ka riigiametnike kohta. 

Kristen Michali kujund, kus ta ütles, et riigil on väga raske täita ettevõtjate ootusi, kui need on vastuolulised ning võrdles neid oma lastega, keda ta mõlemat armastab, oli igati heasoovlik ning põhjendatud. See tõi kaasa palju äratundmist ja naeru nii osalejate kui ka publiku seas. Kahjuks eilse uudise pealkiri ei arvestanud öeldu mõttega, mis tsitaadis oli selgelt välja toodud. See on siiski mõistetav, mis lähtub meediatöö iseärasusest.  

Tänane rubriik Tegija on aga täiesti kontekstiväline, kuna ümarlaual oli minister pigem väga avatud ja sõbralik ning kutsus meid, ettevõtjaid, kes me esitasimegi oma isiklikke ideid, mis kõik kokku ei kõlanud, omavahel kokku leppima selles, mida ettevõtjad riigilt ootavad ning oli valmis aitama neid ideid ellu viia. Tegelikult ütles Kristen Michal: me viime hea meelega ellu ettevõtjate ideed ja soovid, kuid nad ei saa olla vastuolulised. Sellega oleme loomulikult nõus.

Lugupidamisega

Priit Alamäe, Peter Hunt, Taavi Kotka, Ruth Oltjer, Jaan Puusaag, Jüri Raidla, Indrek Sepp (ümarlaual osalenud)

Hetkel kuum