Sirje Rank • 2. juuni 2015 kell 7:30

Euroopa Komisjon uurib Saksa teetolli seaduslikkust

Teetolli märk Rostocki lähistel  Foto: EPA

Euroopa Komisjon algatab uurimise, kas Euroopa Liidu reeglitega on kooskõlas teetoll, mille Saksamaa plaanib 2016. aasta algusest kõigile Saksa kiirteid ja põhimaanteid kasutavatele sõiduautodele kehtestada.

Probleem on selles, et Saksamaa autojuhtidele on plaanis teetolli kehtestamine kompenseerida automaksu alandamisega.

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker ütles intervjuus Saksa väljaandele Süddeutsche Zeitung, et taoline teetoll on kooskõlas ELi reeglitega vaid juhul, kui kõiki koheldaks ühtmoodi, kedagi ei diskrimineerita. „Meil on suuri kahtlusi, et seaduse tekstis see tagatud on,“ ütles Juncker.

Teetolli kehtestamine oli Angela Merkeli kristlike demokraatide sõsarpartei CSU nõue koalitsioonikõnelustel pärast 2013. a valimisi. Saksa valitsus rehkendas, et teetollist laekub 500 miljonit eurot.

Hetkel kuum