Äripäev • 5. juuni 2015 kell 9:46

Börsifirma juhtide palk aktsionäride otsustada?

Euroopa Parlamendis arutatakse aktsionäridele suurema sõnaõiguse andmist börsifirma juhi palganumbri üle.  

Euroopa Parlament tahab anda aktsionäridele rohkem sõnaõigust ettevõtete juhtide tasude määramisel.

Tuleval kolmapäeval pannakse europarlamendis hääletusele eelnõu, mille kohaselt oleks aktsionäridel võimalik hääletada vähemalt iga kolme aasta järel börsil noteeritud äriühingute juhtide tasustamispoliitika üle, teatas Euroopa Parlamendi (EP) pressiteenistus.

EP õiguskomisjoni saadikud lisasid eelnõusse ka sätted, mis nõuavad, et suurettevõtted ja avaliku huvi üksused, nagu näiteks pangad ja kindlustusettevõtted, avaldaksid riikide kaupa, kus on teenitud nende kasumid ja saadud riiklikud toetused.

Hetkel kuum