Äripäev • 3. august 2015 kell 11:14

Kirik otsib pagulastele elukohti

Migrandid Sitsiilia sadamas  Foto: Scanpix/Reuters

EELK pakkub valitsusele partnerlust pagulaste vastuvõtmisel, kristlased on valmis avama ka oma koduuksed, kirjutab Lääne Elu.

„See ei puuduta EELKd üksi, vaid kõiki Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikuid. Igale kristlasele on see aga ligimesearmastuse hindamise koht,” ütles  EELK vikaarõpetaja, konsistooriumi rahvusvaheliste suhete komisjoni liige Kristel Engman Lääne Elule.

Esialgu püütakse välja selgitada koguduste võimekus: kas kogudused, koguduseliikmed või pered on nõus  abistama pagulasi, neid majutama, andma tööd jms. Kas, kuidas ja mil määral võiks pagulasi hakata abistama Lääne praostkonna 16 kogudust, pole esialgu teada.

Engmani sõnul pole EELK tegevus pagulaste küsimuses midagi harukordset: pagulaste vastuvõtmisesse on kaasatud kirikud ka teistes riikides: „EELKst mitu korda väiksem Leedu luteri kirik on võtnud endale kohustuse hoolitseda 40 Süüriast pärit kristlase eest.”

Hetkel kuum