Äripäev • 19. august 2015 kell 11:15

Kruuse: arved sigade põletamise kohta ei ole usutavad

Urmas Kruuse tahab uurida, kas Vireeni esitatud arved sigade põletamise kohta on õiged.  Foto: Andres Haabu

Põllumajandusministeerium alustab erikontrolli riigile kuuluvas loomsete jäätmete käitlemisega tegelevas ettevõttes AS Vireen, et selgitada välja, kas ja kui palju on kasutatud sigade Aafrika katku tõttu hukatud sigade kahjutustamisel mobiilset seapõletit.

Maaeluminister Urmas Kruuse ütles, et ministeeriumini on jõudnud kahtlus, et Tartumaal põleti kasutamise kuluaruannetel esitatud numbrid ei vasta tõele. Vireen esitas arveid 23 tonni sigade hävitamise kohta mobiilse seapõleti abil, kuid arvestades võimalikku tööaega, ei ole see Kruuse sõnul usutav. „Kui põletit ei kasutatud, siis miks esitati Veterinaar- ja Toiduametile selle eest arve,“ küsis ta. „Erikontroll peab välja selgitama, kas ja kui palju on seapõletit tegelikult kasutatud.“

Kruuse lisas, et kriiside lahendamine sõltub osapoolte vahelisest usaldusest ning koostööst ja seepärast peab erikontroll selgitama välja kõik mobiilse seapõleti kasutamisega seotud asjaolud.

AS Vireen on 100% riigile kuuluv loomsete jäätmete käitlemisega tegelev ettevõte, mille aktsiaid valitseb Põllumajandusministeerium.

Hetkel kuum