Äripäev • 26. august 2015 kell 11:15

Linnamäest saab Eesti Meedia ainuomanik

Postimehe endine juht ja omanik Mart Kadastik (vasakul) ja uus omanik Margus Linnamäe.  Foto: Postimees/Scanpix

Margus Linnamäe omandab 100% Eesti Meedia aktsiatest. Mart Kadastik, Meelis Luht, Andres Kull ja Toomas Issak müüvad oma osalused ASis Eesti Meedia Margus Linnamäele kuuluvale ettevõttele UP Invest OÜ.

Mart Kadastik lahkub Eesti Meedia nõukogu esimehe kohalt, mille täidab Margus Linnamäe.

„Mardi laialdased teadmised ning pikaajaline kogemus Eesti ajakirjanduse edendamisel on Eesti Meedia jaoks olnud suur väärtus. Tänan Marti tehtud töö eest Eesti Meedias ja Postimehes,“ ütles Linnamäe.

Mart Kadastik on Postimeest ja sellest välja arenenud Eesti Meediat juhtinud 32 aastat. Ajakirjanikutööd Edasi toimetuses alustas ta 38 aastat tagasi.

Muudatusi toimub ka Eesti Meedia juhatuses – Toomas Issak lahkub Eesti Meedia ja Postimehe juhatuse liikme kohalt. Eesti Meedia juhatuse esimeheks saab UP Investi juhatuse liige Sven Nuutmann. Postimehe juhina asub tööle Janeck Uibo, kes on varasemalt töötanud nii Meediaagentuuri MediaCom tegevjuhi kui Postimehe turundusdirektorina.

„Mul on väga hea meel, et reklaami- ja meediamaailmaga tuttav Janeck Uibo taas Postimehega liitub. Olen veendunud, et nii Janeck Uibo kui Sven Nuutmann tõestavad ennast asjatundlike ning võimekate juhtidena,“ ütles Linnamäe.

Eesti Meedias töötab üle tuhande inimese. Gruppi kuuluvad Postimees, Kanal 2, raadiojaamad Kuku, Elmar ja Uuno, kohalikud väljaanded Pärnu Postimees, Sakala, Järva Teataja, Virumaa Teataja ja Valgamaalane, kuulutuste portaalid kv.ee, osta.ee ja soov.ee, trükikoda Kroonpress ning juhtivad uudiste- ning kuulutusteportaalid Lätis ja Leedus.

Hetkel kuum