Meelika Sander-Sõrmus • 11. september 2015 kell 12:30

Potisepp: ärme unusta, kes tegelikult toidu lauale toob!

Peaksime rõõmustama elujõulise toidusektori üle  Foto: Veiko Tõkman

Et meil toit alati poeletil saada on, ei tee Eesti tööstustes valminud toidust kindlasti midagi iseenesestmõistetavat, vastupidi. Peaksime rõõmustama elujõulise toidusektori pärast, kirjutab Eesti Toiduliidu juht Sirje Potisepp (IRL).

Sellest alates, kui toiduvaldkond anti majandusministeeriumi pädevusalast põllumajandusministeeriumi hallata, on toidutööstused jäänud arengukavades ja strateegiadokumentides üha teisejärgulisemaks. Ja seda vaatamata asjaolule, et just toiduainetööstused on need, kes aastaid veavad oma kuluga kõikvõimalikke kampaaniaid, mis propageerivad eestimaise toidu tarbimist.

Nüüd, kus põllumajandusministeeriumist on saanud maaeluministeerium, muutub eriti teravaks küsimus, kui palju on toidutööstusettevõtetel siiski pistmist maaeluga?

Loe Sirje Potisepa arvamuslugu Äripäeva põllumajandusveebist.

Hetkel kuum