Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Potisepp: ärme unusta, kes tegelikult toidu lauale toob!
Et meil toit alati poeletil saada on, ei tee Eesti tööstustes valminud toidust kindlasti midagi iseenesestmõistetavat, vastupidi. Peaksime rõõmustama elujõulise toidusektori pärast, kirjutab Eesti Toiduliidu juht Sirje Potisepp (IRL).
Sellest alates, kui toiduvaldkond anti majandusministeeriumi pädevusalast põllumajandusministeeriumi hallata, on toidutööstused jäänud arengukavades ja strateegiadokumentides üha teisejärgulisemaks. Ja seda vaatamata asjaolule, et just toiduainetööstused on need, kes aastaid veavad oma kuluga kõikvõimalikke kampaaniaid, mis propageerivad eestimaise toidu tarbimist.
Nüüd, kus põllumajandusministeeriumist on saanud maaeluministeerium, muutub eriti teravaks küsimus, kui palju on toidutööstusettevõtetel siiski pistmist maaeluga?